Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

SPORTO AWARDS


Izmed 38 prijavljenih športno-marketinških projektov je mednarodna strokovna žirija nagradila zmagovalce petih kategorij nagrad SPORTO Awards 2016. Skupaj v bitki: Paraolimpijci in Lidl Slovenija, Gladko bančništvo (Nova KBM), Slovenski Rio 2016 (Olimpijski komite Slovenije), Prijaffi se – pomembno je sodelovati! (Jaffa Crvenka) in Naj planinska koča 2016 (Siol.net) so bili na večerni podelitvi na Sporto konferenci v Portorožu nagrajeni kot najboljši primeri dobrih praks na področju sponzorstev in marketinga v športu v Adriatic regiji.

Več o zmagovalci si preberete na tej povezavi. 

SPORTO Awards nagrajujejo najboljše primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu. Za SPORTO Awards se lahko prijavijo vsa dela iz Adriatic regije (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna gora in Makedonija), ki vsebujejo kombinacijo športne tematike (športnik, ekipa, športni dogodek, športni program itd.) in komuniciranja z izbrano ciljno skupino. Najboljši projekt v posamezni državi v kategoriji "najboljše sponzorstvo" je uvrščen tudi v vseevropsko kategorijo ESA Excellence Awards, ki jih organizira Evropsko sponzorsko združenje (ESA).

Prijavljene projekte, ki povezujejo športne vsebine z marketinško-komunikacijskimi aktivnostmi do izbranih ciljnih vsebin, bo ocenjevala mednarodna žirija z uveljavljenimi strokovnjaki. Letos žirijo sestavljajo Saša Ćirić (Frikom), Toby Hester (Sponsorship Coach), Darko Ivančević (Zagrebačka pivovara), Mitja Jereb (Renderspace), Niko Kušar (Telekom Slovenije), Uroš Stanić (NK Rijeka) in Špela Žorž (Grey Ljubljana) kot predstavnica Društva za marketing Slovenije.

»Standard, izkazan skozi kombinacijo sponzorstev, ki smo jih ocenjevali, odseva širši sponzorski trg, ki je zelo očitno eden najboljših v Evropi in obenem kaže izjemno odraslo razmišljanje o sponzorstvih,« je o lanskoletnem naboru prijavljenih projektov povedal John Trainor, član ESA in SPORTO Awards žirije preteklega leta. Najvišje uvrščeni projekt posamezne države v kategoriji SPORTO Sponsorship (Najboljše sponzorstvo) 

Več informacij o SPORTO Awards in letošnje razpisu najdete na straneh Društva za marketing Slovenije, ki nagrade podeljuje. 
 

 

 

ZADNJE NOVICE

2016 ESA Excellence Awards

25 dobitnikov nagrad evropskega sponzorskega združenja (ESA) na 10. podelitvi ESA Excellence Award...
Več +

Alpsko mleko in Ilka Štuhec

Alpsko mleko, blagovna znamka Ljubljanskih mlekarn, je z začetkom sezone v alpskem smučanju nadalj...
Več +

Pogled nazaj na SPORTO 2016

Aktivnosti za SPORTO 2017 se počasi začenjajo, a preden se osredotočimo na sledenje in prispevanje...
Več +

Zmagovalci SPORTO Awards 2016

Izmed 38 prijavljenih športno-marketinških projektov je mednarodna strokovna žirija nagradila zmag...
Več +

SPORTO 2016: Peter Prevc in »najhitreje rastoča nogometna znamka na svetu« zaokrožila program

Le še teden dni je do tradicionalne mednarodne konference SPORTO 2016 (17. in 18. november), ki zn...
Več +
Arhiv novic