Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Facebook Messenger futsal »bot«: prvi pogovorni asistent pod okriljem UEFA

18.5.2017
Facebook Messenger »bot« ali pogovorni asistent je splošen izraz za program obogaten z umetno inteligenco, ki je umeščen v Facebook Messenger; aplikacijo, ki jo ima v svetovnem merilu na svojih napravah nameščeno kar 1,2 milijarde ljudi. Tako v slovenskem prostoru kot tudi pod okriljem UEFA je UEFA Futsal EURO 2018 – evropsko prvenstvo v futsalu prihodnje leto v Ljubljani – prvi, ki je predstavil pogovornega asistenta, »stanujočega« v Facebookovem »poštnem nabiralniku«.
 
Pogovorni asistent oz. »chatbot« z umetno inteligenco ponuja športnim organizacijam številne priložnosti, v prvi vrsti pa instanto komunikacijo z navijači, ki na ta način najlažje in najhitreje ter v realnem času pridejo do informacij, ki jih želijo. Uporabniška izkušnja, ki poteka znotraj Facebookovega Messengerja, je izjemno intuitivna, uporabniku prijazna ter zabavna.
 
F8 in Golden State Warriors
Na nedavni Facebookovi konferenci za razvijalce, F8, je Mark Zuckenberg potrdil, kar se je šušljalo večino leta 2016. Javnosti je namreč razkril načrt, s katerim želi Facebook s svojim Messengerjem združiti večino ostalih aplikacij, ki jih imamo naložene na telefonih in tabličnih računalnikih. Pogovorni asistenti so v svoji uporabnosti in celotni uporabniški izkušnji zagotovo korak naprej v mobilnem komuniciranju. To so pred kratkim zaznali tudi pri NBA franšizi Golden State Warriors – eni prvih večjih športnih organizacij, ki je prepoznala priložnosti in pred končnico letošnje lige lansirala Facebookovega pogovrnega asistenta, ki pridno zabava njihove navijače in privržence.
 
UEFA Futsal EURO 2018 in Facebook Messenger futsal »bot«
V Sloveniji bo prihodnje leto – med 30. januarjem in 10. februarjem – UEFA Futsal EURO 2018, organizatorji pa so že predstavili Facebook Messenger »bota« oz. pogovonega asistenta, ki bo poskrbel, da navijači ne bodo prikrajšani za zanimive vsebine ter jim priskočil na pomoč kadarkoli bodo to potrebovali.


 
Gre za prvega tovrstnega virtualnega asistenta, ki domuje na Facebooku in ima tudi svoj URL (http://m.me/FutsalEURO2018), na ravni tekmovanj Evropske nogometne zveze (UEFA) in tudi prvega »chatbota« v Sloveniji, ki bo »pomagal« pri organizaciji velikega športnega dogodka.
 
Uporabniki Facebooka bodo tako lahko prejeli vsa pomembna obvestila o tekmovanju naravnost v svoj Facebookov »inbox«, pogovorni asistent, ki »govori« slovenski jezik, pa bo znal odgovoriti tudi na praktična vprašanja, kot denimo, kje kupiti vstopnice, kako priti do prizorišča ipd. Navijače bo prav tako seznanil s splošnimi dejstvi o futsalu, zgodovini tekmovanja, privržence slovenske reprezentance pa bo že pred prvenstvom obveščal o vseh pomembnejših prijateljskih tekmah in ostalih podrobnostih ter poskrbel, da ne bodo zamudili česa pomembnega.
 
Še več, uporabnike bo celo izzval v kratkem kvizu in jim tako na zabaven način poskušal približati zanimivo vsebino in futsal. Menite, da ga lahko premagate? Uradnega pogovornega virtualnega asistenta UEFA Futsal EURO 2018 lahko preizkusite tukaj!
     

ZADNJE NOVICE

SPORTO 2017: Najavljamo prve goste

Natanko šest mesecev pred konferenco SPORTO 2017, letos bo potekala 16. in 17. novembra, najavljam...
Več +

Continentalove nove sponzorske platforme

Nemški proizvajalec vrhunskih pnevmatik Continental se je z letom 2017 na evropskem trgu umaknil i...
Več +

​Netradicionalna zahvala v tradicionalnem mediju

Marshawn Lynch, ki je raje kot v javnosti govoril na igrišču, se vrača v NFL. Ne sicer v ekipo Sea...
Več +

​Prihaja SPORTO magazin št. 22

Izšla je nova številka SPORTO magazina. Majska izdaja (št. 22) se podrobneje posveča vplivu tehnol...
Več +

Facebook Messenger futsal »bot«

Facebook Messenger »bot« ali pogovorni asistent je splošen izraz za program obogaten z umetno inte...
Več +
Arhiv novic