Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Facebook Messenger futsal »bot«: prvi pogovorni asistent pod okriljem UEFA

18.5.2017
Facebook Messenger »bot« ali pogovorni asistent je splošen izraz za program obogaten z umetno inteligenco, ki je umeščen v Facebook Messenger; aplikacijo, ki jo ima v svetovnem merilu na svojih napravah nameščeno kar 1,2 milijarde ljudi. Tako v slovenskem prostoru kot tudi pod okriljem UEFA je UEFA Futsal EURO 2018 – evropsko prvenstvo v futsalu prihodnje leto v Ljubljani – prvi, ki je predstavil pogovornega asistenta, »stanujočega« v Facebookovem »poštnem nabiralniku«.
 
Pogovorni asistent oz. »chatbot« z umetno inteligenco ponuja športnim organizacijam številne priložnosti, v prvi vrsti pa instanto komunikacijo z navijači, ki na ta način najlažje in najhitreje ter v realnem času pridejo do informacij, ki jih želijo. Uporabniška izkušnja, ki poteka znotraj Facebookovega Messengerja, je izjemno intuitivna, uporabniku prijazna ter zabavna.
 
F8 in Golden State Warriors
Na nedavni Facebookovi konferenci za razvijalce, F8, je Mark Zuckenberg potrdil, kar se je šušljalo večino leta 2016. Javnosti je namreč razkril načrt, s katerim želi Facebook s svojim Messengerjem združiti večino ostalih aplikacij, ki jih imamo naložene na telefonih in tabličnih računalnikih. Pogovorni asistenti so v svoji uporabnosti in celotni uporabniški izkušnji zagotovo korak naprej v mobilnem komuniciranju. To so pred kratkim zaznali tudi pri NBA franšizi Golden State Warriors – eni prvih večjih športnih organizacij, ki je prepoznala priložnosti in pred končnico letošnje lige lansirala Facebookovega pogovrnega asistenta, ki pridno zabava njihove navijače in privržence.
 
UEFA Futsal EURO 2018 in Facebook Messenger futsal »bot«
V Sloveniji bo prihodnje leto – med 30. januarjem in 10. februarjem – UEFA Futsal EURO 2018, organizatorji pa so že predstavili Facebook Messenger »bota« oz. pogovonega asistenta, ki bo poskrbel, da navijači ne bodo prikrajšani za zanimive vsebine ter jim priskočil na pomoč kadarkoli bodo to potrebovali.


 
Gre za prvega tovrstnega virtualnega asistenta, ki domuje na Facebooku in ima tudi svoj URL (http://m.me/FutsalEURO2018), na ravni tekmovanj Evropske nogometne zveze (UEFA) in tudi prvega »chatbota« v Sloveniji, ki bo »pomagal« pri organizaciji velikega športnega dogodka.
 
Uporabniki Facebooka bodo tako lahko prejeli vsa pomembna obvestila o tekmovanju naravnost v svoj Facebookov »inbox«, pogovorni asistent, ki »govori« slovenski jezik, pa bo znal odgovoriti tudi na praktična vprašanja, kot denimo, kje kupiti vstopnice, kako priti do prizorišča ipd. Navijače bo prav tako seznanil s splošnimi dejstvi o futsalu, zgodovini tekmovanja, privržence slovenske reprezentance pa bo že pred prvenstvom obveščal o vseh pomembnejših prijateljskih tekmah in ostalih podrobnostih ter poskrbel, da ne bodo zamudili česa pomembnega.
 
Še več, uporabnike bo celo izzval v kratkem kvizu in jim tako na zabaven način poskušal približati zanimivo vsebino in futsal. Menite, da ga lahko premagate? Uradnega pogovornega virtualnega asistenta UEFA Futsal EURO 2018 lahko preizkusite tukaj!
     

ZADNJE NOVICE

SPORTO 2017: orodja in veščine za izogibanje utečenosti*

​Ključni poudarki SPORTO 2017: Avtentičnost se da priučiti, pred kreativnostjo v sponzorstvu je po...
Več +

Eden od SPORTO 2017 vrhuncev: zmagovalci SPORTO Awards 2017

Laško x NK Maribor, Triglav The Rock Ljubljana, Gajsiramo na Šport TV, #EuroBARsket, Zmag je več v...
Več +

SPORTO 2017: kaj nas letos čaka v (S)Portorožu?

Manj kot en teden je še do tradicionalne mednarodne konference SPORTO 2017 (16. in 17. november), ...
Več +

AIB in #TheToughest, SPORTO 2017 vsebina

Irska banka AIB se je med finančno krizo znašla na robu preživetja. V le nekaj letih je ta nekdaj ...
Več +

SPORTO digitalna delavnica z @Jeramie, @Praprotnix in @JureDoler

Vsako leto tradicionalna mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu v Portorožu p...
Več +
Arhiv novic