Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

SPORTO 2017: kaj nas letos čaka v (S)Portorožu?

10.11.2017
Manj kot en teden je še do tradicionalne mednarodne konference SPORTO 2017 (16. in 17. november), ki bo znova predstavila zadnje trende na področju marketinga in sponzorstev v športu. SPORTO ostaja prvovrstno stičišče za izmenjavo izkušenj in znanj sponzorskih znamk, športnih organizacij, agencij in medijev. Še nikdar na SPORTO ni prišla tako pisana zasedba govorcev, saj bodo strokovni vpogled v svoje aktivnosti delili strokovnjaki iz desetih držav, tudi iz ZDA in Brazilije, ter predstavili trende in izzive, povezane z izkoriščanjem komunikacijske in komercialne moči športa. 14. SPORTO konferenca, največji tovrstni dogodek v tem delu Evrope, ostaja odlična priložnost za poslovno mreženje.


Ne zamudite edinstvenega vpogleda v industrijo. Prijave za SPORTO 2017 zbiramo do 14. novembra.

SPORTO »superčetrtek«

Na SPORTO 2017 bodo med drugim predstavljeni: digitalno ozadje Super Bowla 51, komunikacija NBA, e-šport, strategija razvoja mlajših disciplin UEFA, preobrazba Juventusove športne znamke, brazilski primeri digitalnih vključevalnih aktivnosti in vsebine, ki pritegnejo in ohranijo pozornost. 

SPORTO oder si bodo sicer že prvi dan delili Michael Cole, nekdnji direktor marketinga in komunikacij pri British Telecommunications, ki je s kampanjo London 2012 BT-ju pomagal do več nagrad in prvič v zgodovini tudi do uvrstitve na seznam znamk Global 100, aktivno pa je vključen tudi pri sponzorstvih prihodnjih največjih športnih dogodkov in PGA evropski seriji v golfu, kjer je tudi član izvršilnega odbora in pred kratkim postal odgovoren za tehnološke rešitve. Večkrat nagrajeni svetovalec za digitalne komunikacije in guru družbenih medijev Jeramie McPeek (Phoenix Suns, Super Bowl), bo na podlagi analize strategij predstavil deset načinov, ki bi jih športne ekipe morale uporabljati v družbenih medijih, da bi lažje povedale zgodbo svoje znamke in pripomogle k njeni rasti. Fredda Hurwitz je strateginja za znamčenje in mednarodna sponzorstva, ki je prek NHL International, Rendmarina in Octagona pustila močno sled v Havas Sports & Entertainment in sodelovala z nekaterimi vodilnimi znamkami ter v integriranih marketinških akcijah in raznovrstnih projektih, kot so FIFA svetovno prvenstvo 98, sponzorstvo American Expressa pri turneji Rolling Stones Bigger Bang, Wimbledon, Milanski teden mode ...
 

Posebni gost SPORTO 2017 bo Primož Roglič (Foto: Sportida)

Primož Roglič, vpogled v komunikacije NBA in #TheToughest

Kakšen je pristop lige NBA do evropskega trga in kakšno vlogo igrajo komunikacije, bo v daljšem pogovoru razkril direktor komunikacij NBA EMEA, Maik Matischak, medtem ko bo o konceptu pojma stalne radovednosti in vsebinah, ki pritegnejo in ohranijo pozornost, govoril Jon Burkhart. Predstavnika irske banke AIB bosta predstavila večkrat nagrajeno sponzorstvo galskega klubskega nogometa #TheToughest, ki je povrnil zaupanje v znamko, športni fenomen Primož Roglič, ki je iz obetavnega smučarskega skakalca z medaljami z mladinskih svetovnih prvenstev naredil prehod v globalno prepoznavnega in uspešnega cestnega kolesarja, pa bo v SPORTO pogovoru spregovoril o več vidikih svoje zanimive kariere.
 
Petek je med drugim čas za brazilsko Twitter in Facebook sambo, e-šport, UEFA in Juventusovo preobrazbo

Guilherme Guimarães, sodelavec Facebooka v času Olimpijskih iger Rio 2016 in nekdanji vodja športnih vsebin na brazilskem Twitterju, bo predstavil brazilske izkušnje vključevanja navijačev in se dotaknil tudi digitalne ekplozije po rekordnem prestopu Neymarja iz Barcelona v PSG. Prvič na SPORTO prihaja tematika e-športa, Malph Minns, ustanovitelj agencije Strive Sponsorship, specializirane za partnerstva v športu, glasbi, e-športu in filmu bo ponudil pregled okolja in trendov v e-športu ter razkril, kje se skrivajo njegove priložnosti. Kakšna je strategija UEFA za razvojem njihovih mlajših športov in produktov ter, kako se pozicionira dogodke, kot so UEFA Futsal EURO, ženska in U21 nogometna prvenstva, bosta razglabljala vodja futsal tekmovanj Laurent Morel in vodja projektov pri UEFA, Pierre Lienhard. Skrivnosti v razvoju novo podobe legandarnega nogometnega kluba Juventus bo predstavil Paolo Insinga, kreativni direktor pri agenciji Interbrand, ki je Juventusu pripravila novo vizualno podobo, o stični točki športa in programske tehnologije pa bo govoril Achim Ittner, vodja poslovnega razvoja za šport pri SAP.


Govorci na SPORTO 2017 prihajajo iz 10, udeleženci pa iz kar 16 (!) držav.

Vpogled v aktivnosti v regiji

Globalni marketinški programi in sponzorstva vselej predstavljajo izziv tudi na lokalnih trgih. Toyota s svojim prelomnim osemletnim dogovorom z mednarodnim olimpijskim in paraolimpijskim komitejem in Coca-Cola, olimpijski partner od leta 1928 (tudi novi sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije), sta dva od ključnih globalnih partnerjev. Njun lokalni vidik bosta predstavili vodja franšize Coca-Cola Slovenija, Anja Vačun, in Aleksandra Graovac, svetovalka za odnose z javnostmi pri podjetju Toyota Srbija. Rokometna zveza Hrvaške se kot izkušen organizator največjih tekmovanj pripravlja na nov dogodek, EHF Men's EURO 2018, Gorenje pa je sklenilo dolgoletno partnerstvo z Evropsko rokometno zvezo (EHF).
 
Komu SPORTO Awards, kdo bodo SPORTO Brands?

Na SPORTO večerni prireditvi 16. novembra bomo v sodelovanju z Evropskim sponzorskim združenjem (ESA) in Društvom za marketing Slovenije že šestič nagradili najboljše regionalne primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu. Najvišje uvrščeni projekt posamezne države v kategoriji »Najboljše sponzorstvo« se avtomatično uvrsti v tekmovanje za nagrado Evropskega sponzorskega združenja. Znova bodo podeljene tudi nagrade za SPORTO Brands 2017, in sicer za Slovenijo in še petič tudi za Hrvaško in Srbijo.Podroben program SPORTO 2017: rebrand.ly/SPORTOprogram
Predstavitev gostov SPORTO 2017: rebrand.ly/SPORTOgovorci
 
     

ZADNJE NOVICE

SPORTO 2017: orodja in veščine za izogibanje utečenosti*

​Ključni poudarki SPORTO 2017: Avtentičnost se da priučiti, pred kreativnostjo v sponzorstvu je po...
Več +

Eden od SPORTO 2017 vrhuncev: zmagovalci SPORTO Awards 2017

Laško x NK Maribor, Triglav The Rock Ljubljana, Gajsiramo na Šport TV, #EuroBARsket, Zmag je več v...
Več +

SPORTO 2017: kaj nas letos čaka v (S)Portorožu?

Manj kot en teden je še do tradicionalne mednarodne konference SPORTO 2017 (16. in 17. november), ...
Več +

AIB in #TheToughest, SPORTO 2017 vsebina

Irska banka AIB se je med finančno krizo znašla na robu preživetja. V le nekaj letih je ta nekdaj ...
Več +

SPORTO digitalna delavnica z @Jeramie, @Praprotnix in @JureDoler

Vsako leto tradicionalna mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu v Portorožu p...
Več +
Arhiv novic